Actueel

De joggingcarrousel draait op volle toeren. De wedstrijden van de challenges volgen elkaar in hoog tempo op. Maar eerst even terug naar een wedstrijd van een hoger niveau. Dat zullen de organisatoren in elk geval zelf wel denken. Op 14 april stond de bedrijvenloop in het kader van de marathon van Rotterdam op het programma, een van de weinige wedstrijden waar Harry Crapels van de Zweitlanceurs nog voor warm te krijgen is. Harry liep de halve marathon in 1u45′ en was daar best tevreden mee. Harry sprak zelfs van zijn laatste wedstrijd. Afwachten of er echt een einde komt aan de competitiecarrière van Harry die in zijn jongere jaren vaak met Jean-Pierre Immerix op pad was.
In de Luikse challenges is Valère Sauwens opnieuw present. Hij heeft intussen zijn eerste overwinning van het seizoen beet bij de veteranen 3. In die categorie duiken ook weer nieuwe namen op in de zegetabellen: Patrick Dejonge en Christian Vandevenne. De oude bekenden Noël Heptia en Rosario Ilardo blijven knokken voor een plaatsje op het podium. En kijk wie er ook weer bij is, Pol Van Kerrebroeck die vorig jaar nochtans zijn loperspensioen had genomen.
In de challenge van de provincie Luik noteren we de sympathieke zege bij de V3’s van mijn gemeentegenoot Claude Herzet in Kelmis. Claude draait al drie decennia mee in het regionale circuit en heeft een extra drive gevonden nu hij in een nieuwe leeftijdsklasse actief is. Het succesvolle heroptreden van Servais Halders na een operatie zal voorlopig geen vervolg krijgen. Servais sukkelt nu met een weerbarstige knie en wacht verdere medische onderzoeken af.